Gdje prošlost poprima novu dimenziju

Travanj u Muzeju Međimurja Čakovec

Mjesec travanj u Muzeju Međimurja Čakovec priprema za posjetitelje brojne zanimljivosti.


U sklopu ciklusa edukativno-kreativnih radionica s nositeljima vještina, 15. travnja 2024. u 14 sati, održat će se radionica slikarstva pod naslovom Vibrantni Matisse. Radionicu će voditi poznata likovna i grafička umjetnica Rusa Trajkova koja je diplomirala na Odsjeku grafičkoga dizajna Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu 2009. godine, a iza sebe ima mnogobrojne izložbe u Hrvatskoj i u inozemstvu. Edukativno-kreativna radionica inspirirana je stiliziranim aktovima Henria Matissea i namijenjena je učenicima četvrtih razreda srednje škole i studentima, a održat će se u Multimedijalnoj dvorani Riznice Međimurja. Polaznici će upoznati život i djelo umjetnika čiji radovi i danas pozivaju na pažnju i divljenje, a u kreativnom će dijelu slikati akrilom na platnu uz potpuni doživljaj vibrantne boje u primarnim i sekundarnim tonovima.

I ove godine, u tjednu od 22. do 27. travnja 2024. godine, Muzej Međimurja Čakovec u suradnji s Gimnazijom Josipa Slavenskog Čakovec, Učiteljskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu (Odsjekom u Čakovcu), Međimurskim veleučilištem u Čakovcu i Knjižnicom „Nikola Zrinski“ Čakovec sudjeluje na Festivalu znanosti koji se održava u brojnim gradovima diljem Hrvatske. Radionice, izložbe i predavanja, vezana uz znanost i znanstvenike, okupit će djecu vrtićkoga uzrasta, niže i više razrede osnovnih škola, srednjoškolce, studente i umirovljenike. Središnja tema ovogodišnjega Festivala je inteligencija, a obilježit će se i brojne obljetnice.

Dana 26. travnja 2024. od 19 do 20.30 sati u Multimedijalnoj dvorani Riznice Međimurja popularno predavanje pod naslovom Progoni vještica u Hrvatskoj u srednjem i ranom novom vijeku održat će dr. sc. Deniver Vukelić. Deniver je završio studij povijesti i hrvatskog jezika i književnosti te doktorirao na etnologiji i antropologiji na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Bavi se znanstvenim istraživanjima magije, procesa za magijske zločine, starovjerja, novovjerja i drugih srodnih tema. Od 2012. godine predsjednik je udruge za europsku i hrvatsku antičku, srednjovjekovnu i ranonovovjekovnu oživljenu povijest i kulturu Red Čuvara grada Zagreba (Zagreb).

Od 1. travnja 2024. Muzej Međimurja Čakovec uvodi ljetno radno vrijeme. Pratite Facebook i mrežne stranice Muzeja Međimurja Čakovec! Veselimo se susretima u Muzeju!

riznica-hr-logo-footer

Sva prava pridržana © 2021

Trg Republike 7
40000 Čakovec
Hrvatska, EU

T. +385 (0)40 310 040
E. posjete@mmc.hr

Riznica Međimurja muzejska je jedinica u sklopu ustanove:

MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC
Trg Republike 5, HR 40000 Čakovec


Posjete:
Tel: +385 (0)40 310 040
Email: posjete@mmc.hr

Rad s djelatnicima:
T/F: +385 (0)40 313 499
Email: mmc@mmc.hr

 

RADNO VRIJEME MUZEJA


LJETNO RADNO VRIJEME: 1. travnja - 31. listopada

Ponedjeljak: od 10 do 18 sati
Utorak - Petak: od 8 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 16 sati

ZIMSKO RADNO VRIJEME: 1. studenog - 31. ožujka
Ponedjeljak: od 10 do 18 sati
Utorak - Petak: od 8 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
Blagdanima i državnim praznicima muzej je zatvoren.

VAŽNO:

Za grupne posjete, stručna vodstva i radionice potrebna je najava telefonom na broj 040/310-040 ili mailom na: posjete@mmc.hr barem 48 sati unaprijed. U slučaju kašnjenja grupe na dogovoreno stručno vodstvo molimo Vas da kašnjenje obavezno javite telefonski na broj 040/310-040. Ukoliko kašnjenje vremenski prijeđe u dogovoreni termin iduće grupe, stručno vodstvo neće se održati.

Za pomoć kustosa potrebno je dogovoriti se unaprijed telefonom na broj 040/313 499 ili mailom na mmc@mmc.hr. Rad kustosa s korisnicima je od ponedjeljka do petka u razdoblju od 9:00 do 14:00 sati, uz prethodnu najavu i dogovor s kustosima pojedinoga odjela.

eu-logo-footer

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Skip to content