Gdje prošlost poprima novu dimenziju

Sopranistica Marija Vidović održala božićni koncert u atriju Staroga grada

Prvi adventski vikend je započeo i čitavim gradom sjaje božićna svjetla i magična atmosfera koju donosi ovaj dio godine. Kao dio programa Adventa u Starom gradu Čakovec održan je u nedjelju navečer koncert međimurske sopranistice Marije Vidović.


Koncert je održan u atriju Starog grada, a za posjetitelje je bio besplatan, kao i kuhano vino podijeljeno uoči koncerta. Marija je pjevala pjesme sa svojeg albuma „Christmas Classics“ i oduševila publiku svojim glasom i  pojavom. Voditelj koncerta bio je Filip Horvat.

Marija Vidović, rodom iz Donje Dubrave, sopranistica je međunarodne karijere koja je svoje glazbeno školovanje započela u Varaždinu, a studirala je i magistrirala u Beču i Stuttgartu na Sveučilištu za glazbu i umjetnost. Nastupala je već u nekim od najpoznatijih svjetskih koncertnih dvorana, poput Musikvereina u Beču, Gasteiga u Münchenu i Opere de Bellas Artes u Meksiku. Živi u Beču, a povremeno i u Zagrebu gdje jednom mjesečno snima tv show „Trenutak sreće“ u kojem vodi razgovore s raznim gostima.

Marijin nastup bio je sjajan i nadamo se da ćemo Mariju imati prilike još koji puta gledati i slušati u atriju Starog grada.

Ovaj koncert dio je adventskog programa u Starom gradu Čakovec kojeg zajednički organiziraju Međimurska županija, Turistička zajednica Međimurske županije i Muzej Međimurja Čakovec.

riznica-hr-logo-footer

Sva prava pridržana © 20211

Trg Republike 7
40000 Čakovec
Hrvatska, EU

T. +385 (0)40 310 040
E. posjete@mmc.hr

Riznica Međimurja muzejska je jedinica u sklopu ustanove:

MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC
Trg Republike 5, HR 40000 Čakovec


Posjete:
Tel: +385 (0)40 310 040
Email: posjete@mmc.hr

Rad s djelatnicima:
T/F: +385 (0)40 313 499
Email: mmc@mmc.hr

 

RADNO VRIJEME MUZEJA


LJETNO RADNO VRIJEME: 1. travnja - 31. listopada

Ponedjeljak: od 10 do 18 sati
Utorak - Petak: od 8 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 16 sati

ZIMSKO RADNO VRIJEME: 1. studenog - 31. ožujka
Ponedjeljak: od 10 do 18 sati
Utorak - Petak: od 8 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
Blagdanima i državnim praznicima muzej je zatvoren.

VAŽNO:

Za grupne posjete, stručna vodstva i radionice potrebna je najava telefonom na broj 040/310-040 ili mailom na: posjete@mmc.hr barem 48 sati unaprijed. U slučaju kašnjenja grupe na dogovoreno stručno vodstvo molimo Vas da kašnjenje obavezno javite telefonski na broj 040/310-040. Ukoliko kašnjenje vremenski prijeđe u dogovoreni termin iduće grupe, stručno vodstvo neće se održati.

Za pomoć kustosa potrebno je dogovoriti se unaprijed telefonom na broj 040/313 499 ili mailom na mmc@mmc.hr. Rad kustosa s korisnicima je od ponedjeljka do petka u razdoblju od 9:00 do 14:00 sati, uz prethodnu najavu i dogovor s kustosima pojedinoga odjela.

eu-logo-footer

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Skip to content