Gdje prošlost poprima novu dimenziju

Riznica Međimurja proglašena najboljim stalnim postavom!

Muzej Međimurja Čakovec primio je najveće priznanje muzejske struke, nagradu za najbolji realizirani stalni postav u 2021. godini, za Riznicu Međimurja!

Svečana dodjela nagrada održana je 10. studenog 20222. u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, u dvorani Gorgona. Dodjelu nagrada organiziralo je Hrvatsko muzejsko društvo.

Ova nagrada najveće je priznanje struke, slovi za Oskar u muzejskoj struci i dodjeljuje se najboljima.

Nagradu je Muzej Međimurja Čakovec osvojio u kategoriji realiziranih stalnih postava te je ovim priznanjem struke potvrđena vrijednost dosad najveće investicije Međimurske županije u kulturi.

Nagradu su primili ravnateljica Muzeja Maša Hrustek Sobočan, koautorice postava kustosice Janja Kovač i Ana Šestak te župan Međimurske županije Matija Posavec.

Nagradu im je predala Anuška Deranja Crnokić, ravnateljica Uprave za arhive, knjižnice i muzeje Ministarstva kulture i medija RH.

U pratnji na dodjeli nagrada s muzealcima su bili i Rudi Grula, direktor Turističke zajednice Međimurske županije, Sandra Polanec Marinović, ravnateljica Javne ustanove Redea i kolege iz Međimurske županije koji su sudjelovali na provedbi projekta Rekonstrukcije i revitalizacije fortifikacije Starog grada Čakovec u Muzej nematerijalne baštine Međimurja Riznica Međimurja.

Koncept muzejskog postava verificiran je od strane Hrvatskog muzejskog vijeća pri Ministarstvu kulture i medija i time ima dodatnu stručnu težinu i vrijednost. Na njemu su radile kustosice Maša Hrustek Sobočan, Janja Kovač i Ana Šestak, zajedno i ostalim projektantima: Mladenom Ahmetović Štemberger, Dariom Iričaninom, Igorom Galovićem, Ivanom Crnošijom Galović, Zlatkom Jelačićem, Darkom Babićem, Zdravkom Krasićem i Filipom Horvatom.

Novi Muzej službeno je otvoren 9.7.2021. godine.

riznica-hr-logo-footer

Sva prava pridržana © 20211

Trg Republike 7
40000 Čakovec
Hrvatska, EU

T. +385 (0)40 310 040
E. posjete@mmc.hr

Riznica Međimurja muzejska je jedinica u sklopu ustanove:

MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC
Trg Republike 5, HR 40000 Čakovec


Posjete:
Tel: +385 (0)40 310 040
Email: posjete@mmc.hr

Rad s djelatnicima:
T/F: +385 (0)40 313 499
Email: mmc@mmc.hr

 

RADNO VRIJEME MUZEJA


LJETNO RADNO VRIJEME: 1. travnja - 31. listopada

Ponedjeljak: od 10 do 18 sati
Utorak - Petak: od 8 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 16 sati

ZIMSKO RADNO VRIJEME: 1. studenog - 31. ožujka
Ponedjeljak: od 10 do 18 sati
Utorak - Petak: od 8 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
Blagdanima i državnim praznicima muzej je zatvoren.

VAŽNO:

Za grupne posjete, stručna vodstva i radionice potrebna je najava telefonom na broj 040/310-040 ili mailom na: posjete@mmc.hr barem 48 sati unaprijed. U slučaju kašnjenja grupe na dogovoreno stručno vodstvo molimo Vas da kašnjenje obavezno javite telefonski na broj 040/310-040. Ukoliko kašnjenje vremenski prijeđe u dogovoreni termin iduće grupe, stručno vodstvo neće se održati.

Za pomoć kustosa potrebno je dogovoriti se unaprijed telefonom na broj 040/313 499 ili mailom na mmc@mmc.hr. Rad kustosa s korisnicima je od ponedjeljka do petka u razdoblju od 9:00 do 14:00 sati, uz prethodnu najavu i dogovor s kustosima pojedinoga odjela.

eu-logo-footer

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Skip to content