Gdje prošlost poprima novu dimenziju

Razgovor s umjetnicom i autoricom izložbe „Priroda stvari“ Mašom Bajc

Mjesto održavanja: Multimedijalna dvorana u „Riznici Međimurja“

Vrijeme održavanja: srijeda, 23.11.2022. u 19 h


Uz trenutno postavljenu izložbu fotografija „Priroda stvari“ autorice Maša Bajc muzej organizira „Razgovor s umjetnicom / Artist talk“. Kao uvod razgovoru autorica će prvo održati kratko predavanje na temu svog rada i izložbe.  Razgovor će voditi Maša Hrustek Sobočan, kustosica izložbe Maše Bajc.

U Izložbenom salonu Muzeja Međimurja Čakovec trenutno je izložena konceptualna instalacija koja se sastoji od više komponenti: tekstualnog uvoda u izložbu, serije od 16 fotografija pričvršćenih obostrano na 8 stalaka koji slobodno stoje u prostoru te 16 uokvirenih rečenica/zapisa. Autorica nam izložbom prezentira svoje vlastito iskustvo hoda kroz prirodu, a tu šetnju sintetizirala je u instalaciju fotografija na stalcima, postavljajući ih na način da tvore put kroz izložbeni prostor. Ovdje je primarno u funkciji interakcije gledatelja s instalacijom što dodaje radu komponentu iskustva fizičkog kretanja kroz prostor i interakcije s radom.

Pozivamo Vas da prvo pogledate izložbu u Izložbenom salonu Muzeja (ulaz iz atrija) za što će vam biti potrebno nekih 30 minuta i zatim produžite do Multimedijalne dvorane na katu novo otvorene „Riznice Međimurja“ gdje će se održati predavanje uz prezentaciju. 

riznica-hr-logo-footer

Sva prava pridržana © 20211

Trg Republike 7
40000 Čakovec
Hrvatska, EU

T. +385 (0)40 313 499
E. info@riznica.hr

Riznica Međimurja muzejska je jedinica u sklopu ustanove:


MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC

Trg Republike 5, HR 40000 Čakovec

T/F +385 (0)40 313 499

http://mmc.hr/

EMAIL mmc@mmc.hr

RADNO VRIJEME SVIH MUZEJSKIH POSTAVA:


LJETNO RADNO VRIJEME: 1. travnja - 31. listopada

Ponedjeljak: od 10 do 20 sati
Utorak - Petak: od 8 do 20 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 18 sati

ZIMSKO RADNO VRIJEME: 1. studenog - 31. ožujka
Ponedjeljak: od 10 do 18 sati
Utorak - Petak: od 8 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
Blagdanima i državnim praznicima muzej je zatvoren.

VAŽNO:

Za grupne posjete, stručna vodstva i radionice potrebna je najava telefonom ili mailom barem 48 sati unaprijed. U slučaju kašnjenja grupe na dogovoreno stručno vodstvo molimo Vas da kašnjenje obavezno javite telefonski na broj 040/310-040. Ukoliko kašnjenje vremenski prijeđe u dogovoreni termin iduće grupe, stručno vodstvo neće se održati.

Rad kustosa s korisnicima u sklopu uprave Muzeja Međimurja Čakovec je od ponedjeljka do petka u razdoblju od 9:00 do 14:00 sati, uz prethodnu najavu i dogovor s kustosima pojedinoga odjela.

eu-logo-footer

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Skip to content