Gdje prošlost poprima novu dimenziju

Pronađi knjižicu MU-ZA-ME u muzejskoj suvenirnici

„MU-ZA-ME – Muzealac za Međimurje“ naslov je edukativne muzejske knjižice koju je priredila i uredila muzejska pedagoginja Ines Virč., a oblikovanje potpisuje Tomislav Brozović, tj. trinatri.com. Knjižica je namijenjena djeci vrtićkoga uzrasta i učenicima nižih razreda osnovnih škola.


Na samom početku knjižice budući muzealac za Međimurje mora pažljivo pročitati upute kako postati muzealac za Međimurje i nakon što razgleda sve muzejske jedinice (Stari grad Čakovec, kompleks svete Jelene i Memorijalnu zbirku Ladislava Kralja Međimurca), kreće u avanturu rješavanja zadataka. O uzrastu, 3 – 6 godina (7 naljepnica) ili 7 – 10 godina (14 naljepnica), ovisi i broj naljepnica koje se moraju sakupiti.

Prvi dio knjižice donosi osnovne podatke o Muzeju Međimurja Čakovec, slijede podatci o Riznici Međimurja, kompleksu svete Jelene i Memorijalnoj zbirci Ladislava Kralja Međimurca, a za one koji žele znati više, uz svaki se dio nalazi i QR kod. Kroz knjižicu Vas prate vitez Zrinko, dama Zrinka i zmaj Pozoj koji daju kratke i jasne upute uz pojedini zadatak. Zadatci u knjižnici su raznovrsni: osmosmjerka, križaljka, spajalica, rebus, bojanka, labirinti... Na kraju knjižice nalazi se i kratki muzejski bonton

Kad se riješe zadatci, ovisno o uzrastu, dobivaju se naljepnice u Riznici Međimurja i vlasnik edukativne muzejske knjižice postaje Muzealac za Međimurje.

Kreativnim pristupom muzejskim sadržajima najmlađim se korisnicima uz brojne zadatke, opise i fotografije želi približiti muzejska djelatnost, ali i povijest i predaje našega zavičaja.

Knjižica se može kupiti u suvenirnici Riznice Međimurja po cijeni od 4 eura.

riznica-hr-logo-footer

Sva prava pridržana © 2021

Trg Republike 7
40000 Čakovec
Hrvatska, EU

T. +385 (0)40 310 040
E. posjete@mmc.hr

Riznica Međimurja muzejska je jedinica u sklopu ustanove:

MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC
Trg Republike 5, HR 40000 Čakovec


Posjete:
Tel: +385 (0)40 310 040
Email: posjete@mmc.hr

Rad s djelatnicima:
T/F: +385 (0)40 313 499
Email: mmc@mmc.hr

 

RADNO VRIJEME MUZEJA


LJETNO RADNO VRIJEME: 1. travnja - 31. listopada

Ponedjeljak: od 10 do 18 sati
Utorak - Petak: od 8 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 16 sati

ZIMSKO RADNO VRIJEME: 1. studenog - 31. ožujka
Ponedjeljak: od 10 do 18 sati
Utorak - Petak: od 8 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
Blagdanima i državnim praznicima muzej je zatvoren.

VAŽNO:

Za grupne posjete, stručna vodstva i radionice potrebna je najava telefonom na broj 040/310-040 ili mailom na: posjete@mmc.hr barem 48 sati unaprijed. U slučaju kašnjenja grupe na dogovoreno stručno vodstvo molimo Vas da kašnjenje obavezno javite telefonski na broj 040/310-040. Ukoliko kašnjenje vremenski prijeđe u dogovoreni termin iduće grupe, stručno vodstvo neće se održati.

Za pomoć kustosa potrebno je dogovoriti se unaprijed telefonom na broj 040/313 499 ili mailom na mmc@mmc.hr. Rad kustosa s korisnicima je od ponedjeljka do petka u razdoblju od 9:00 do 14:00 sati, uz prethodnu najavu i dogovor s kustosima pojedinoga odjela.

eu-logo-footer

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Skip to content