Gdje prošlost poprima novu dimenziju

Otvorenje Izložbe likovnih i istraživačkih radova uz izložbu „Tibeti u Međimurju i Podravini“

U petak, 18. ožujka 2022., u Multimedijalnoj dvorani Riznice Međimurja otvorena je izložba likovnih i istraživačkih radova nastalih uz izložbu „Tibeti u Međimurju i Podravini“. Izložbu je otvorila ravnateljica Muzeja Međimurja Čakovec Maša Hrustek Sobočan, a Janja Kovač, kustosica Etnografskoga odjela i autorica izložbe „Tibeti u Međimurju i Podravini“, posjetiteljima je predstavila brojne zanimljivosti o tibetu. Propozicije likovnog i istraživačkog natječaja predstavila je autorica istog, Ines Virč, muzejska pedagoginja. 

Na natječaju su mogla sudjelovati djeca i učenici u dobi od 6 do 18 godina (djeca/učenici s posebnim potrebama mogli su sudjelovati bez obzira na dob). Tehnika likovnoga rada bio je kolaž (kombinacija različitih materijala), a maksimalan format 2D rada bio je 70 x 50 cm. Za istraživački dio natječaja sudionici su trebali izraditi prezentaciju u pdf-formatu do 10 MB prema zadanim uputama (što je tibet; podrijetlo riječi tibet; simbolika tibeta; motivi na tibetima; značenje boja na tibetima; fotografija tibeta; umjesto zaključka). Broj radova iz ustanova nije bio ograničen, a jedan autor mogao je poslati samo jedan rad. Primili smo 71 likovni i 22 istraživačka rada. Najviše je radova pristiglo iz DV-a Cipelica, I. OŠ Čakovec, Gospodarske škole Čakovec i Srednje strukovne škole Varaždin.

Povjerenstvo je imalo iznimno težak zadatak u odabiru najboljih radova jer svaki je rad doista poseban. Kategorije nagrađenih podijeljene su na vrtić, osnovnu školu, srednju školu, rad skupine i istraživačke radove.

Nagrađeni su likovni radovi sljedećih autora:

VRTIĆ:

1. Oto Ovčar

2. Erin Novak Matić

3. Ema Naranđa

OSNOVNA ŠKOLA:

1. Jona Purić

2. Viktor Trstenjak Madžar

3. Matej Branilović

SREDNJA ŠKOLA:

1. Lucija Antonia Serdarević

2. Roberta Sabol

3. Dino Zeba

RAD SKUPINE:

Dnevni boravak djece „Dr. Antun Bogdan“ Čakovec i OOS 7 COO Čakovec

Nagrade za likovno-istraživački radovi primili su:

1. Livia Đudajek

2. Taisa Helena Tomašić

3. Nika Težački.

Nagrade autorima najboljih radova uručila je autorica projekta Ines Virč. Svi radovi pristigli na natječaj izloženi su u Multimedijalnoj dvorani Riznice Međimurja do 8. travnja 2022. i možete ih pogledati svaki dan u radno vrijeme Muzeja Međimurja Čakovec.

Svim dragim sudionicima natječaja, autorima i mentorima, čestitamo na prelijepim radovima!

riznica-hr-logo-footer

Sva prava pridržana © 20211

Trg Republike 7
40000 Čakovec
Hrvatska, EU

T. +385 (0)40 310 040
E. posjete@mmc.hr

Riznica Međimurja muzejska je jedinica u sklopu ustanove:

MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC
Trg Republike 5, HR 40000 Čakovec


Posjete:
Tel: +385 (0)40 310 040
Email: posjete@mmc.hr

Rad s djelatnicima:
T/F: +385 (0)40 313 499
Email: mmc@mmc.hr

 

RADNO VRIJEME MUZEJA


LJETNO RADNO VRIJEME: 1. travnja - 31. listopada

Ponedjeljak: od 10 do 18 sati
Utorak - Petak: od 8 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 16 sati

ZIMSKO RADNO VRIJEME: 1. studenog - 31. ožujka
Ponedjeljak: od 10 do 18 sati
Utorak - Petak: od 8 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
Blagdanima i državnim praznicima muzej je zatvoren.

VAŽNO:

Za grupne posjete, stručna vodstva i radionice potrebna je najava telefonom na broj 040/310-040 ili mailom na: posjete@mmc.hr barem 48 sati unaprijed. U slučaju kašnjenja grupe na dogovoreno stručno vodstvo molimo Vas da kašnjenje obavezno javite telefonski na broj 040/310-040. Ukoliko kašnjenje vremenski prijeđe u dogovoreni termin iduće grupe, stručno vodstvo neće se održati.

Za pomoć kustosa potrebno je dogovoriti se unaprijed telefonom na broj 040/313 499 ili mailom na mmc@mmc.hr. Rad kustosa s korisnicima je od ponedjeljka do petka u razdoblju od 9:00 do 14:00 sati, uz prethodnu najavu i dogovor s kustosima pojedinoga odjela.

eu-logo-footer

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Skip to content