Gdje prošlost poprima novu dimenziju

Održana promocija knjiga čakovečkog autora Krunoslava Mikulana

“Pozoji, pesjaneki I pekinezeri – strašne zvijeri međimurske”

U petak, 10. lipnja, u prostorima „Riznice Međimurja“ održana je promocija triju knjiga čakovečkog autora Krunoslava Mikulana.

Na promociji su predstavljena tri romana za djecu; prve dvije knjige iz ciklusa Zmajeve družine „Zmaj ispod Starog grada“ i „Škola u opasnosti“ te prvi dio niza knjiga o psećem tajnom agentu Princu „Pekinezer Princ u službi Njezina Visočanstva“.

Na početku je okupljene pozdravila ravnateljica MMČ-a Maša Hrustek Sobočan, a u programu koji je moderirala Janja Kovač uz autora je sudjelovala i urednica sviju triju knjiga Dubravka Težak. Težak je govorila o Mikulanovim romanima iz perspektive nacionalne produkcije dječje književnosti, posebno fantastike, ističući da ovi romani dolaze u vrijeme kad nema drugih sličnih romana. Stoga smatra da su sva tri romana dobro prihvaćena od strane publike te da za čitalačku publiku nema straha.

Krunoslav Mikulan govorio je o romanima iz perspektive autora. Osvrnuo se na svoja prva književna djela koja su nastala još u osnovnoškolskim klupama, početke osmišljavanja romana o četvero prijatelja (Morani, Niki, Vatroslav i Sebastijanu) koji tvore Zmajevu družinu, interes za nadnaravna bića koja su lajt-motiv svih romana, smještanju radnje u stvarne međimurske lokacije. Priča o Zmajevoj družini te tajnom agentu Princu nastavlja se i dalje s obzirom na činjenicu da je autor najavio daljnje nastavke.

Poseban gost promocije bio je glavni lik „Pekinezera Princa“, tj. sam Princ, kućni ljubimac autorove obitelji.

Nakon gotovo jednosatne promocije pred ispunjenom multimedijalnom dvoranom, druženje je nastavljeno uz domjenak. Vjerni čitatelji mogli su dobiti i autorov autogram u knjige po sniženim cijenama. Promociju je izvođenjem svojih autorskih pjesama obogatila međimurska kantautorica Lea Šprajc.

Ukoliko ste propustili promociju i priliku za kupnju knjiga, možete ih naručiti na stranicama Naklade Ljevak po povoljnijim cijenama: https://www.ljevak.hr/8437-krunoslav-mikulan

riznica-hr-logo-footer

Sva prava pridržana © 20211

Trg Republike 7
40000 Čakovec
Hrvatska, EU

T. +385 (0)40 313 499
E. info@riznica.hr

eu-logo-footer

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Skip to content