Gdje prošlost poprima novu dimenziju

Edukacija animatora za kulturni turizam

U sklopu projekta „Rekonstrukcija i revitalizacija fortifikacije Starog grada Čakovec u Muzej nematerijalne baštine“ održane su radionice za kustose i članove projektnog tima u svrhu kvalitetne animacije kulturnog turizma.

Edukaciju je održala dr.sc. Romana Lekić, istaknuta hrvatska turistička menadžerica i pročelnica Odjela za turizam na Edward Bernays visokoj školi za komunikacijski menadžment u Zagrebu.

Tematikom edukacije obuhvaćeno je sljedeće: metodologija turizma, novi potencijalni gosti, artefakti i kreativne ponude, tematsko vodstvo s naglaskom na kulturni turizam s posebnim osvrtom na posebnost Međimurja. U svojem izlaganju profesorica Lekić je posebno obratila pažnju na specifičnosti Međimurske županije: pismo Petra Zrinskog Moje drago serce, zmaj Pozoj te antropozofija dr. Rudolfa Steinera. Profesorica je predavanje popratila i raznim primjerima iz tuzemstva, ali i inozemstva, temeljem kojih se uvidjelo koliko je važno uključivati lokalnu zajednicu kroz razne oblike volonterstva.

Na samom predavanju aktivno su sudionici kreirali artefakte i nove primjere tematskog vodstva. Predavanja su svakako osnova za daljnje razvijanje kulturnih i turističkih paketa na području Međimurske županije.

Na temelju poučnog predavanja, djelatnici Riznice Međimurja, Muzeja Međimurja Čakovec, Turistička zajednica Međimurske županije, Javna ustanova REDEA i Međimurska županija i dalje će raditi na kreiranju živih turističkih proizvoda.

riznica-hr-logo-footer

Sva prava pridržana © 20211

Trg Republike 7
40000 Čakovec
Hrvatska, EU

T. +385 (0)40 310 040
E. posjete@mmc.hr

Riznica Međimurja muzejska je jedinica u sklopu ustanove:

MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC
Trg Republike 5, HR 40000 Čakovec


Posjete:
Tel: +385 (0)40 310 040
Email: posjete@mmc.hr

Rad s djelatnicima:
T/F: +385 (0)40 313 499
Email: mmc@mmc.hr

 

RADNO VRIJEME MUZEJA


LJETNO RADNO VRIJEME: 1. travnja - 31. listopada

Ponedjeljak: od 10 do 18 sati
Utorak - Petak: od 8 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 16 sati

ZIMSKO RADNO VRIJEME: 1. studenog - 31. ožujka
Ponedjeljak: od 10 do 18 sati
Utorak - Petak: od 8 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
Blagdanima i državnim praznicima muzej je zatvoren.

VAŽNO:

Za grupne posjete, stručna vodstva i radionice potrebna je najava telefonom na broj 040/310-040 ili mailom na: posjete@mmc.hr barem 48 sati unaprijed. U slučaju kašnjenja grupe na dogovoreno stručno vodstvo molimo Vas da kašnjenje obavezno javite telefonski na broj 040/310-040. Ukoliko kašnjenje vremenski prijeđe u dogovoreni termin iduće grupe, stručno vodstvo neće se održati.

Za pomoć kustosa potrebno je dogovoriti se unaprijed telefonom na broj 040/313 499 ili mailom na mmc@mmc.hr. Rad kustosa s korisnicima je od ponedjeljka do petka u razdoblju od 9:00 do 14:00 sati, uz prethodnu najavu i dogovor s kustosima pojedinoga odjela.

eu-logo-footer

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Skip to content