Gdje prošlost poprima novu dimenziju

Dani europske baštine - radionice lončarstva

Muzej Međimurja Čakovec i ove se godine pridružio Danima europske baštine, manifestaciji koja se svake godine organizira u cijeloj Europi s ciljem promoviranja bogate europske baštine.

U šest dana, od 3. do 8. kolovoza, održao se niz radionica s lončaricom Đurđicom Horvat na kojima su polaznici upoznali tajne tradicijskog lončarstva, zaštićenog nematerijalnog dobra Republike Hrvatske.

Na radionicama su sudjelovali učenici Gospodarske škole Čakovec, Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, III osnovne škole Čakovec, I osnovne škole Čakovec, članovi Udruge slijepih Međimurske županije, štićenici Doma za starije i nemoćne osobe Ščavničar te polaznici waldorfske skupine Sunčeka dječjeg vrtića Cipelice.

Program je dio aktivnosti Muzeja Međimurja Čakovec, a posebno nove muzejske jedinice Muzeja nematerijalne baštine - Riznica Međimurja, da bude aktivan dionik zajednice u kojoj djeluju i s njom surađuje.

riznica-hr-logo-footer

Sva prava pridržana © 20211

Trg Republike 7
40000 Čakovec
Hrvatska, EU

T. +385 (0)40 313 499
E. info@riznica.hr

Riznica Međimurja muzejska je jedinica u sklopu ustanove:


MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC

Trg Republike 5, HR 40000 Čakovec

T/F +385 (0)40 313 499

http://mmc.hr/

EMAIL mmc@mmc.hr

RADNO VRIJEME SVIH MUZEJSKIH POSTAVA:


LJETNO RADNO VRIJEME: 1. travnja - 31. listopada

Ponedjeljak: od 10 do 20 sati
Utorak - Petak: od 8 do 20 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 18 sati

ZIMSKO RADNO VRIJEME: 1. studenog - 31. ožujka
Ponedjeljak: od 10 do 18 sati
Utorak - Petak: od 8 do 18 sati
Subota - Nedjelja: od 10 do 14 sati
Blagdanima i državnim praznicima muzej je zatvoren.

VAŽNO:

Za grupne posjete, stručna vodstva i radionice potrebna je najava telefonom ili mailom barem 48 sati unaprijed. U slučaju kašnjenja grupe na dogovoreno stručno vodstvo molimo Vas da kašnjenje obavezno javite telefonski na broj 040/310-040. Ukoliko kašnjenje vremenski prijeđe u dogovoreni termin iduće grupe, stručno vodstvo neće se održati.

Rad kustosa s korisnicima u sklopu uprave Muzeja Međimurja Čakovec je od ponedjeljka do petka u razdoblju od 9:00 do 14:00 sati, uz prethodnu najavu i dogovor s kustosima pojedinoga odjela.

eu-logo-footer

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Skip to content